Náš přístup jako externího investičního ředitele “OCIO” k řízení investičních aktiv

Věříme, že úspěšná strategie správy investičních aktiv a majetku má zahrnovat veškeré ekonomické, právní, daňové, transakční i účetní aspekty.

Za dobu 25 let našeho působení na kapitálových trzích jsme vyzkoušeli nespočet různých investičních stylů, filozofií, investičních managerů, typů aktiv a trhů. Ověřili jsme si, že žádný jednotlivec nevlastní patent na investiční úspěch. Abychom mohli využít schopností a měli přístup k nejtalentovanějším světovým portfolio managerům, potřebujeme svobodu a flexibilitu.

To je důvod, proč se neomezujeme vlastními investičními managery nebo produkty. Pro jednotlivce a rodiny plníme roli externího investičního ředitele “Outsourced Chief Investment Officer (OCIO) a při navrhování investiční strategie i následné správě vašich investic řídíme investiční výbor “Investment committee” (IC) sestavený z nezávislých investičních specialistů.

Tento přístup vám zajistí výhody kolektivních investičních znalostí a dohledu, které nejsou závislé na schopnostech nebo investičním stylu jednotlivce, a můžete využít všechny dostupné právní formy, konvenční i nekonvenční investiční instrumenty napříč všemi kontinenty.

Naše úloha jako externího investičního ředitele

Naše úloha jako externího investičního ředitele (OCIO) je chápat investiční cíle, hodnoty, potřeby a toleranci k riziku jednotlivce, nebo způsob, jakým chce rodina společně investovat, a tuto filozofii převést do strukturované a na výsledky orientované investiční strategie. Za tímto účelem řídíme a neseme odpovědnost za celý investiční proces, především koordinujeme všechny činnosti související s investičním výborem.

Úloha investičního výboru

Investiční výbor (IC) se skládá z nezávislých investičních specialistů. Jejich skladba a počet je závislý na velikosti a typu investičního majetku. V případě zájmu může být výbor také doplněn o členy rodiny, kteří se chtějí zapojit do tvorby a správy investičního portfolia. Tento přístup vzájemné odpovědnosti vám zajistí objektivní a transparentní proces. Výbor provádí due diligence, vede kritické diskuze, hodnotí rizika a daňové dopady, vydává investiční rozhodnutí a řeší další aspekty spojené s investováním.

Zůstaňme ve spojení

Chcete dostávat pravidelnou dávku hodnotných informací z našeho centra znalostí?
Zanechte nám svůj email a budeme vás jednou kvartálně inspirovat.

Tento web je chráněn technologií reCAPTCHA. Ochrana soukromísmluvní podmínky.