4 důvody, proč spolupracujeme s řadou českých i zahraničních rodinných kanceláří “Family Offices”

V našem externím týmu odborníků naleznete české i mezinárodní partnery všech možných profesí, kteří nám pomáhají naplňovat potřeby našich HNWI klientů, ale hlavně i jiné Family Offices.

Česká republika se za posledních 20 let zařadila mezi nejrozvinutější ekonomiky světa. Ze všech zemí bývalého RVHP vykazuje také nejstabilnější a nejvíce prosperující ekonomiku. K tomuto významnou měrou přispěli rodinné firmy, které tvoří 40% HDP České republiky, i další podnikatelské a investiční aktivity českých rezidentů.

S přicházejícím ekonomickým úspěchem těchto jednotlivců a rodin často roste i velikost jejich majetku a jeho správa se postupně stává pro movité jednotlivce a rodiny více náročnou. Otázky, jak jmění vydělat, nahrazují otázky, jak nabyté jmění udržet a ochránit. Ideálně i mezigeneračně.

V reakci na zvyšující se úroveň bohatství v ČR došlo v souladu se zahraničním vývojem ke vzniku a nárůstu rodinných kanceláří tzv. Family Offices v ČR, které se zapojily do správy bohatství movitých čechů. Jednou z prvních společností tohoto typu je i náš Multi Family Office.

Vzhledem k multioborové povaze služeb, které jsou při správě rodinného bohatství zapotřebí a vzájemně se integrují, musí i náš Multi Family Office disponovat celou škálou profesí a odborných znalostí (ekonomické, právní, daňové, transakční, investiční, procesní). To je také důvod, proč se tímto specifickým typem služeb zabývají hlavně organizace Multi Family Office, které disponují tou správnou expertízou.

HNWI klienti našeho Multi Family Office si ale uvědomují, že není možné aby jeden Family Office disponoval komplexní škálou všech znalostí a dovedností ve všech oblastech správy rodinného bohatství.  Očekávají ale, že se ve všech oblastech budeme orientovat a dokážeme je v odpovídající kvalitě koordinovaně dodat prostřednictvím externího týmu, aliančních partnerů nebo ve spolupráci s jinými Family Offices.

Z tohoto důvodu v našem externím týmu odborníků naleznete české i mezinárodní partnery všech možných profesí, kteří nám pomáhají naplňovat potřeby našich HNWI klientů, ale hlavně i jiné Family Offices.

Je zcela běžné, že každá Family Office i v ČR má svou jádrovou expertízu v odvětví, ze kterého přichází, a proto i my spolupracujeme s celou řadou českých i zahraničních Family Office na tzv. primárním trhu.

4 důvody proč spolupracujeme s ostatními rodinnými kancelářemi:

  • Každá Family Office i v ČR má svou jádrovou “dominantní” expertízu v odvětví, ze kterého vzešla a je moudré tuto odbornost v alianci s dalším Family Office využít pro maximalizaci hodnoty i u našich klientů.

  • Na rozdíl od zahraničních Family Office, které už působí desítky let a podporují movité rodiny např. už v 6. generaci (G4), se naše Multi Family Office s ohledem na historii tohoto oboru v ČR stará především o potřeby teprve první a druhé generace podnikatelské nebo investorské rodiny. Spolupráce s jinými Family Office nám umožňuje tyto zkušenosti si vyměňovat a aplikovat je i u našich klientů.

  • Odvětví Family Office samo o sobě vytváří díky objemu majetku pod správou primární trh investičních příležitostí, které si Family Office mezi sebou celosvětově sdílí. Dává nám smysl, aby k tomuto trhu primárních příležitostí měli přístup i naši klienti.

  • Za dobu našeho působením jsme pomáhali našim klientům už v 11 jurisdikcích. To sebou nese vysoké nároky na lokální znalost kulturních zvyklostí, ale i politického, sociálního a ekonomického prostředí. Mimo to je řada oborových služeb v zahraničí regulována, a proto musí být dodána prostřednictvím lokálního experta. Spolupráce se zahraniční Family Office na těchto případech je zcela na místě. Potřeby našich klientů chápe a je zvyklá je dodávat v odpovídající kvalitě.

Zvažujete využít služby Family Office? Rádi Vám pomůžeme.

Zůstaňme ve spojení

Chcete dostávat pravidelnou dávku hodnotných informací z našeho centra znalostí?
Zanechte nám svůj email a budeme vás jednou kvartálně inspirovat.

Tento web je chráněn technologií reCAPTCHA. Ochrana soukromísmluvní podmínky.